Nüüdseks olen Pärnumaalt tagasi. Mis ma siis kõik veel ära jõudsin teha/õppida. Lisaks õunamahla kuumutamisele õppisin ka põdraliha tundma, ehk siis milline on filee, milline läheb hakklihaks, milline praeks jne. Eks ma algaja kohta raiskasin ikka ohtralt liha, aga kuna Vaiga lubas, siis ma muudkui lõikusin. Ja mis kõige tähtsam liha lõikamise juures on - terav nuga, sest kui pole teravat nuga, siis ei ole ka lõikamine lust. Lisaks põdralihale, noppisime rasva ka metsasea küljest. Kui vaadata metssea rasvakogust, siis vanarahvas vist ütleks...tuleb külm talv. Eks tuleb nüüd siis vaadata ning oodata, mida talv toob:-) loodetavasti ikka lund, sest mul vaja ju suusad ilusasti sisse suusatada. Vaiga juures oli meil paar vaba päev ehk siis polnud kedagi kellele süüa teha ning koristada. Me siis käisime Viljandis ning Pärnus. Ah jaa, Pärnus käisin ma ka Endla teatris "Topeltelu" vaatamas. Seega kultuuriga on algust tehtud. Aga jah, Viljandis käisime söömas ning uudistasime kaubanduses. Aga täitsa tore oli, Eesti linnad üle vaadata.
Sel esmaspäeval käisin aga perega Lõuna-Eesti tuuril. Alustasime Põlvaga, edasi läksime läbi Kanepi, Otepää ja Sangaste Valga linna. Sõime ema-isa ja Heleniga tõelises töölissööklas. Täitsa vahva oli. Valgas me käisime ka surnuaial ning tegime vanavanemate hauaplatsi korda. Seejärel sõitsime Võru suunal ning lõpetasime tuuri Lindora laadal. See laat toimub igal aastal 28. oktoobril nelja tee ristumiskohas (Vastseliina kandis) ning kohal on eestlased, lätlased, setud, venelased, soomlased jne. müüakse mahekaupa, loomi, linde, poola kaupa, sokke, mett jne jne. Ühesõnaga kõike saab. Meie jõudsime sinna muidugi peale lõunat kell 2 ja siis hakati juba laata kokku panema, aga muidu on tegemist ühe suurema laadaga Lõuna-Eestis ning rahvast käib sealt läbi palju.
 |
Pärimusmuusika ait |
 |
Loomulikult Viljandi maasikas |
 |
Neljatee rist - uuuuu Lindora |
 |
Lindora laadal |
No comments:
Post a Comment